İsviçreli Metaco firması XRPL'yi desteklemek için HSBC ile ortaklık kurdu

İsviçre merkezli dijital varlık saklama sağlayıcısı Metaco, Ripple'ın satın alınmasının ardından XRP Ledger (XRPL) desteğini güçlendirmesi beklenen bir hamleyle bankacılık devi HSBC ile önemli bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Metaco'nun CEO'su Adrien Treccani, bu işbirliğinin başarısını 18 ay süren ısrarlı müzakerelere bağlıyor ve şimdi dolaylı olarak XRPL ve yerel XRP tokeninin kullanımını teşvik ediyor. Entegrasyon, Metaco'nun dijital varlık saklama çözümlerini Ripple'ın yetenekleriyle birleşt

İsviçre merkezli dijital varlık saklama sağlayıcısı Metaco, Ripple'ın satın alınmasının ardından XRP Ledger (XRPL) desteğini güçlendirmesi beklenen bir hamleyle bankacılık devi HSBC ile önemli bir ortaklık kurduğunu duyurdu. Metaco'nun CEO'su Adrien Treccani, bu işbirliğinin başarısını 18 ay süren ısrarlı müzakerelere bağlıyor ve şimdi dolaylı olarak XRPL ve yerel XRP tokeninin kullanımını teşvik ediyor.

Entegrasyon, Metaco'nun dijital varlık saklama çözümlerini Ripple'ın yetenekleriyle birleştirerek bankalara tokenizasyon yaşam döngülerini ve ödeme ilkellerini etkin bir şekilde yönetmek için dikey bir yığın çözümü sunuyor. Bu ortaklık, Ripple'ın ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu ile bir davaya karıştığı bir zamanda gerçekleşti. Bununla birlikte Metaco, sınır ötesi ödemelerin verimliliğini artırmaya odaklanarak dünya çapında birinci kademe bankalarla ortaklıklarını ilerletmeye kararlıdır.

HSBC'nin bu ortaklık aracılığıyla dijital varlıklara girmesi, finans sektöründe tokenizasyona doğru önemli bir değişime işaret ediyor ve bankaların giderek artan bir şekilde kripto para ile ilgili geniş bir hizmet yelpazesi sunması bekleniyor. Bu, Treccani'nin finansal özgürlük vizyonuyla uyumludur ve dijital varlık hizmetlerini kucaklamaya yönelik daha geniş bir endüstri dönüşüne işaret etmektedir.

SBI Holdings, Japonya'da USDC'yi artırmak için Circle ile ortaklık kurdu

 

Binance tarafından kurulan VAEXC, Hong Kong'da lisans başvurusu yaptı

 

Hong Kong VAEXC Limited, 25 Kasım'da sanal varlık ticaret platformu lisansı için başvuruda bulundu.

SCMP'nin haberine göre HKVAEX, Binance tarafından Hong Kong'da bir kripto işletme lisansı almak için kuruldu.

VAEXC'nin yaptığı başvuru Hong Kong Menkul Kıymet ve Vadeliler Komisyonu'nun internet sitesindeki sanal varlık ticaret platformu başvuru sahiplerinin listesinde de yer aldı.