Circle, Japonya'da USDC kullanımı artırmak için önemli bir iş birliği duyurdu

Investing.com - Sabit kripto para piyasasının en büyük ikinci varlığı olan USDC'nin ihraççı şirketi Circle, varlığın kullanım alanını artırmak için yeni bir hamle yaptı Circle, Japonya'nın önde gelen finans kuruluşlarından SBI Holdings ile iş birliğini açıkladı ve USDC'nin SBI platformunda kullanılarak Japonya ekonomisindeki kullanımının artırılmasının hedeflendiği duyuruldu. Bugün yapılan açıklama, Japonya Hükümetinin bu yaz sabit kripto para birimleri için kuralları revize ederek Ödeme Hizm

Investing.com - Sabit kripto para piyasasının en büyük ikinci varlığı olan USDC’nin ihraççı şirketi Circle, varlığın kullanım alanını artırmak için yeni bir hamle yaptı 

Circle, Japonya’nın önde gelen finans kuruluşlarından SBI Holdings ile iş birliğini açıkladı ve USDC’nin SBI platformunda kullanılarak Japonya ekonomisindeki kullanımının artırılmasının hedeflendiği duyuruldu.

Bugün yapılan açıklama, Japonya Hükümetinin bu yaz sabit kripto para birimleri için kuralları revize ederek Ödeme Hizmetleri Yasası’nın duyurulmasından sonra geldi. Ülkede sabit kripto varlıkların yasal zemine oturtulmasından sonra hamle yapan Circle, bu yolla ülkede Web3 ekonomisine katkıda bulunma ve böylelikle USDC’nin küresel çaptı varlığını artırma amacını ortaya koydu. 

Bundan sonraki süreçte USDC’nin Japonya’da kullanıma başlaması için SBI Holdings’in düzenleyici kurumdan elektronik ödeme aracı olarak lisans alması gerekecek. SBI Holdings, bu iş birliğine olan inancını vurgulayarak USDC’nin Japonya’da kullanıma açılmasını sabit kripto para birimleri için bir tetikleyici olarak gördüğünü dile getirdi. 

Bununla birlikte SBI Holdings'in iştiraki SBI Shinsei Bank, Circle'a bankacılık hizmetleri sunarak Japonya bireysel ve ticari müşterilerin USDC kullanımı için likidite sağlayacak. 

USDC, Tether’ın ihraç ettiği USDT’nin ardından 24,6 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 2. sabit kripto para birimi konumunda bulunuyor. Kripto para aynı zamanda XRP’nin ardından en büyük 6. kripto para konumunda bulunuyor.